Спаржа: 350 гр. спаржі, жорсткі кінці зріжте 2 ст. л. оливкового масла extra-virgin
Вінегретна заправка: 0,5 ч. л. діжонської гірчиці Сік половини лимону 1 ст. л. оливкового масла
Приготування страви за рецептом: Розігрійте духовку до 200 ° С. У великій мисці змішайте спаржу з оливковою олією і щедро посипте сіллю і чорним перцем. Розкладіть стебла на деку в один шар і запікайте до м'якості, але щоб спаржа була все ще хрусткою, близько 10 хвилин.
Тим часом зробіть вінегретну заправку: У невеликій мисці енергійно збийте гірчицю з лимонним соком. Поступово влийте оливкова олія, швидко збиваючи, щоб емульгувати заправку. Посоліть і поперчіть за смаком.
Перекладіть спаржу на блюдо, перемішайте з вінегретних заправкою і подавайте на стіл. Страву можна їсти теплим або холодним.