Рецепти приготування спаржі

Печена спаржа в лимонній заправці

Інгредієнти до рецепту:

Спаржа:
350 гр. спаржі, жорсткі кінці зріжте
2 ст. л. оливкового масла extra-virgin

Вінегретна заправка:
0,5 ч. л. діжонської гірчиці
Сік половини лимону
1 ст. л. оливкового масла

Приготування страви за рецептом:
Розігрійте духовку до 200 ° С. У великій мисці змішайте спаржу з оливковою олією і щедро посипте сіллю і чорним перцем. Розкладіть стебла на деку в один шар і запікайте до м'якості, але щоб спаржа була все ще хрусткою, близько 10 хвилин.

Тим часом зробіть вінегретну заправку:
У невеликій мисці енергійно збийте гірчицю з лимонним соком. Поступово влийте оливкова олія, швидко збиваючи, щоб емульгувати заправку. Посоліть і поперчіть за смаком.

Перекладіть спаржу на блюдо, перемішайте з вінегретних заправкою і подавайте на стіл. Страву можна їсти теплим або холодним.