Рецепти приготування спаржі

Паста Кавателлі зі спаржею

Ця страва буде особливо смачною, адже вона повністю готується своїми руками. Для пасти Кавателлі вам не потрібна спеціальна машинка, її легко формувати з підручних засобів, наприклад, за допомогою тупого боку ножа для масла. Тісто замішується з борошна, яйця і рікотти. Дайте йому настоятися в холодильнику, краще протягом ночі, потім сформуйте Кавателлі. Можна долучати до процесу маленьких помічників, і працювати буде веселіше. Готова паста відварюється і змішується разом з обсмаженої спаржею в легкому соусі з вершкового масла і лимонного соку. Трохи тертого пармезану, і смачна, соковита весняна паста готова!

Інгридієнти:
  1. 2 ст. борошна вищого сорту
  2. 220 гр. рікотти (приблизно 1 ст. з гіркою)
  3. 1 велике яйце
  4. 110 гр. несолоного вершкового масла
  5. 1 пучок спаржі, обрізаний і тонко нарізаний (верхні кінчики залиште цілими)
  6. Терта цедра і сік 1 лимона
  7. 0,5 ст. тертого пармезану (приблизно 30 гр.)
  8. Для подачі 2 ст. л. посіченою свіжої петрушки


Приготування за рецептом:

Тісто: Насипте борошно в велику миску і зробіть в центрі поглиблення. Змішайте в невеликій мисці виделкою рікотту і яйце, додайте в лунку в борошно. Почніть замішувати виделкою навколо поглиблення, поступово змішуючи борошно з рікоттою, поки не отримаєте грудкувате тісто. Якщо воно занадто сухе і не збирається в кого, додайте до 3 ст. л. води, потроху за раз. Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і місіть, поки воно не стане гладким і еластичним, близько 6 хвилин. Загорніть тісто в поліетиленову плівку і дайте відпочити при кімнатній температурі 30 хвилин. Тісто можна замісити напередодні і покласти в холодильник; перед розкочуванням доведіть його до кімнатної температури. Розділіть тісто на 8 частин. Працюючи з одним шматком за раз (і тримаючи інші шматки загорнутими), зробіть з тіста на столі мотузку товщиною 1 см. Ножем або скребком розріжте мотузку на шматки по 1 см. зкатайте кожен шматочок в маленьку кульку. Розгладьте кожен кульку тесту пальцем. Покладіть тильну сторону ножа для масла на розплющене тісто і обережно потягніть його до себе, щоб по центру тесту залишити глибоку смужку. Таким же чином сформуйте залишилися кавателлі; складайте їх на посипаний борошном деко. У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Перекладіть кавателлі на друшляк і струсіть над листом, щоб видалити зайву муку. Додайте кавателлі в киплячу воду і варіть до стану аль-денте, приблизно 5 хвилин. Тим часом у великій сковороді на помірно сильному вогні розтопіть вершкове масло, додайте спаржу, лимонну цедру і сік. За допомогою шумівки перекладете кавателлі в сковороду, додавши 3/4 ст. води з каструлі. Готуйте, злегка помішуючи, поки паста не покриється соусом і спаржа не стане м'якою, 3-4 хвилини; посоліть і поперчіть за смаком. Додайте пармезан і петрушку; подавайте, додатково посипавши пармезаном.